Doorgaan naar hoofdcontent

Mihoen met kip, groenten en loempia's



Een totaal ander gerecht dat jullie gewend zijn. Geen Italiaans of een Knorr gerecht, maar een Aziatisch gerecht. Ik wilde graag iets anders, maar wel wat voedzaam en gezond is. Deze keer ben ik voor mihoen gegaan met groenten, kip en loempia's. Mihoen is een flinterdunne vorm van noedels en is gemaakt van rijstnoedels. Doordat het zo dun is heeft het maar een korte bereidingstijd nodig. De bereidingstijd van de loempia's is iets langer, omdat je eerst de oven moet voorverwarmen. Ondanks dat is de mihoen een snel en lekker gerecht dat binnen 10 minuten gemaakt is.


Bereidingstijd in totaal 30 minuten

Wat heb je nodig voor 1 a 2 personen
  • 1 stuk kipfilet
  • Loempia's hoeveelheid naar keuze
  • Zakje Chinese roerbak mix
  • 1 a 2 velle mihoen
  • Gebakken uitjes (niet op de foto)
  • Woksaus zoet soja
  • Sweet & Sour sauce

Verwarm de oven voor de loempia's op 225 graden, 15 a 17 minuten in de oven.
Snij ondertussen de kip in stukje en voeg een eetlepel woksaus, kruiden en olie toe.
Om de marinade goed in te laten trekken, kan je dit ook een dag van tevoren maken.
Zodra de oven op temperatuur is leg je de loempia's op bakpapier op de bakplaat.
Uiteindelijk het ik er een derde loempia bij toegevoegd, omdat ik ze zo lekker vinden :-)
Smeer de pan in met olie en bak de kip gaar
Vul ondertussen de waterkoker met water
Zodra dit water gekookt heeft voeg je het toe aan de mihoen
Zodra de kip gaar is voeg je de Chinese roerbak mix toe
Tijdens het koken voegde ik nog een klein beetje woksaus en sweet & sour sauce toe
Dit vind ik persoonlijk lekker. Houd ondertussen wel de loempia's in de gaten
Leg de twee plakken in een kom en vul deze kom met kokend water
Dek het af met doorzichtig folie en laat het in 3 tot 5 minuten gaar worden

Giet de mihoen af en voeg het toe aan de groenten.
Samen door elkaar roeren en klaar om op te scheppen

Garneer met gebakken uitjes en stukje komkommer


Eetsmakelijk


❤ Annemieke


Reacties