Doorgaan naar hoofdcontent

Winter 2011 - 2012

Tien Trends Van De Catwalk


1.Maxi coats. Lange jassen tot (bijna) op de grond
 Gucci

De jassen worden weer lang, superlang. Slank afkledende mantels met een überchique touch zijn deze winter helemaal in.
De jaren '70 blijven hun stempel op de mode drukken en dat komt vooral tot uitdrukking in wijd uitlopende broeken en superchique blouses, al dan niet met sjaaltje of strik. De vormgeving van jurken en mantels is strak, elegant en vrouwelijk. En aan onze voeten dragen we deze winter schoenen met hoge hakken en brede enkelbanden of hoge (over knee) laarzen. Knitwear is ook goed vertegenwoordigd en vaak afgezet of verlevendigd met stukken leer. Over leer gesproken: leren jassen, leren jurken, rokken, broeken en zelfs blouses zijn in. Punk en rock invloeden voegen een pittige touch toe. Een trend die deze winter gaat doorzetten, zijn de maxijurken en maxirokken in doorzichtige stoffen.



2. Broeken met hoge taille
Iceberg
De broeken worden wijder en de tailles worden weer hoger. De ontwerpers proberen het opnieuw om ons eraan te krijgen. Wie weet of we ons dit seizoen eindelijk massaal aan de hoge taille gaan wagen!



3.Doorzichtige maxijurken en maxirokken
Gucci
We zagen 'm afgelopen zomer al de intrede doen en de trend zet door. Onder de rokken en jurken draag je (natuurlijk) een 'grootmoeders' onderbroek.


4. Minimalistische jurken.
Albino
Minimalistische jurken met elegante lijnen en geraffineerde kleuren vormen een welkom uitgangspunt voor de wintermode. Natuurlijk maak je de look af met een maxicoat en modieuze accessoires


5. Felle kleuren
 Blumarine
De felle kleuren die we afgelopen zomer zagen, blijven ook het komende winterseizoen in de mode. Geel, oranje, kobaltblauw, zeegroen, paars... Combineer deze kleuren met grijs of zwart of ga voor een outfit in één enkele, felle kleur.


6. Slangenprints
 Gucci

Ook deze trend nemen we mee van het afgelopen zomerseizoen (maar toen zagen we vooral accessoires in slangenprints). Voor winter 2011 2012 gaan we letterlijk alles in slangenprint zien: van rokken tot maxicoats, van tassen tot laarzen.



7. Hoge laarzen en schoenen met enkelbanden
 JO NO FUI

Over knee laarzen gaan we deze winter weer veel zien. Daarnaast blijven ook de plateausandalen en pumps met plateaus in de mode. Veel schoenen hebben deze winter brede enkelbanden. Iele pumpjes en sling backs zijn nog steeds even uit de mode.



8. Wijnrood, aubergine, paars
 C 'N' CKleuren als wijnrood, aubergine paars en ook chocoladebruin gaan we winter 2011 2012 ook weer veel zien. Het is vooral mooi als je ze met elkaar combineert.


9. Strikken en sjaaltjes
A model walks the runway during the Brioni fashion show as part of Milan Fashion Week Womenswear Autumn/Winter 2011 on February 27, 2011 in Milan, Italy. Brioni

Supervrouwelijke blouses met strikken of imposante sjaals zijn hot. Sommige sjaals reiken zelfs tot op de knie. De materialen moeten licht en chic zijn.



10. Leer, leer en nog eens leer
 Gucci

Leer is deze winter een topper. Van stoer zwart leer voor rokken, broeken en jacks tot leer in elegante kleuren voor rokken en jurken


Reacties

Een reactie posten

Thanks for posting a lovely comment my blog.. .
I appreciate and love every comment!

Lots off love...X